Inschrijven

Ben je (onderzoeks)journalist en wil je graag samen met collega's en deskundigen lokaal onderzoek doen en publiceren? Het Bureau voor Lokale Zaken biedt een beveiligde samenwerkingsomgeving waarin je kunt samenwerken aan onderzoek en elkaars hulp kunt inroepen of diensten kunt aanbieden. Deze samenwerkingsomgeving is uitsluitend met een VPN-verbinding te benaderen door redactieleden en genodigden.

Onderzoeksgereedschap
Wij stellen onderzoeksgereedschap ter beschikking voor samenwerking tussen journalisten, deskundigen en burgerjournalisten binnen een beschermde redactieruimte. Hier kun je samenwerken aan documenten, bestanden delen, overleggen, forumdiscussies aangaan en chatten. Via notificaties houd je elkaar op de hoogte van de voortgang.

We helpen met subsidie aanvragen en crowdfunding, helpen met het vinden van journalisten, experts en ondersteunende diensten die je kunnen helpen met je onderzoek.

Publicatie
Publicatie van onderzoek vindt plaats in de vorm van artikelen, longreads, podcasts, vodcasts en mengvormen daarvan, bij regionale en lokale media en op de websites van het Bureau.

Lid worden?
Geïnteresseerde journalisten en onderzoekers kunnen zich hier inschrijven. Daarmee word je onderdeel van het netwerk van onderzoeksjournalisten, onderzoekers, deskundigen en burgerjournalisten, en kun je gebruikmaken van onze digitale redactieruimte.

Meer weten?
Wil je meer weten over de werkwijze van het Bureau voor Lokale Zaken, neem dan gerust contact met ons op via bureau@lokalezaken.org of bel met Pim Peterse: 06 - 34103077